BULETIN INFORMATIV-I.S.U CALARASI !

 
INCENDIUIntervenție la incendiu de plante furajere în localitatea Borcea
Trei echipaje de stingere au intervenit pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ o oră și 20 de minute
În sprijinul intervenției de lichidare a arderii au acționat și două echipaje de stingere ale I.S.U. Ialomița

În data de 21.02.2015, ora 16.17, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Borcea au fost solicitați să acţioneze pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie, proprietate individuală, aparținând lui Nicușor P.
La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens, la nivelul depozitului de plante furajere (aproximativ 1000 baloți paie).
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenței unei persoane neidentificate, care a aruncat la întâmplare un rest de țigară aprins, generându-se astfel arderea, care s-a extins rapid din cauza vântului
Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Borcea s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ o oră și 20 de minute.
În sprijinul pompierilor din Borcea au sosit alte două echipaje de stingere de la .I.S.U. Ialomița (acestea intervenind în intervalul orar 17.05 – 18.00).
În urma incendiului au ars: circa 1000 de baloți de paie, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 5.000 lei.
Pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 180.000 de lei.

Intervenție la incendiu de gospodărie în localitatea Jegălia

Două echipaje de stingere din cadrul Gărzii de intervenție Borcea au intervenit pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ o oră și 30 de minute

În data de 21.02.2015, ora 16.19, pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Borcea au fost solicitați să acţioneze pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie, proprietate individuală, aparținând lui Anton C.
La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens, la nivelul depozitului de plante furajere (aproximativ 300 baloți nutreț), cât și acoperișul unei anexe gospodărești.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza jocului copiilor cu chibriturile în apropierea materialelor combustibile (copil în vârstă de cinci ani, care s-a jucat cu chibriturile lângă depozitul de plante furajere).
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ o oră și 30 de minute.
În urma incendiului au ars: circa 300 de baloți nutreț, șapte metri lineari de gard din lemn și acoperișul unei anexe gospodărești (construit din lemn și acoperit cu plăci de azbociment), pe o suprafață de aproximativ cinci metri pătrați, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 5.000 lei.
Exista pericolul ca arderea să se extindă și la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 70.000 de lei.

Intervenție la incendiu de locuință în localitatea Ceacu, comuna Cuza Vodă

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași au intervenit pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ două ore și 10 minute

În data de 22.02.2015, ora 08.38, pompierii militari din cadrul Detașamentului Călărași au fost solicitați să acţioneze pe raza localității Ceacu, comuna Cuza Vodă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință, proprietate individuală, aparținând Adrianei C.
La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens, la nivelul unui dormitor al locuinței.
Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza jocului copiilor cu focul. În fapt un copil în vârstă de patru ani (fiul proprietarei) a aprins cu bricheta o hârtie în dormitor, generând arderea, care s-a extins rapid la alte materiale combustibile, flăcările cuprinzând tavanul și acoperișul.
Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ două ore și 10 minute.
În urma incendiului au ars: acoperișul casei pe o suprafață de circa 45 de metri pătrați, elemente de mobilier, aparatură electrocasnică, materiale textile, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 40.000 lei.
Exista pericolul ca arderea să se extindă și la alte camere ale locuinței, însă pompierii militari au intervenit eficient și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 60.000 de lei.
Recomandări ale I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi
pe timpul sezonului rece

Pentru preîntâmpinarea producerii unor incendii generate de exploatarea sistemelor de încălzire a locuinţelor şi gospodăriilor cetăţeneşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” Călăraşi recomandă cetăţenilor, ca la folosirea acestora, să se respecte următoarele măsuri de prevenire: nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice prin alimentarea mai multor consumatori electrici (radiatoare, plite, boilere, etc.) de la aceeaşi sursă (prelungitor, priză) în acelaşi timp deoarece conductorii se încălzesc şi izolaţia se topeşte, producând scurtcircuitul electric; nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi, deoarece pot constitui în orice moment surse generatoare de incendiu; nu amplasaţi conductorii electrici aflaţi sub tensiune sub covoare, mochete sau preşuri, deoarece un scurtcircuit poate provoca aprinderea acestora; nu utilizaţi aparate electrice improvizate sau conductori electrici deterioraţi sau neizolaţi corespunzător; pentru remedierea aparatelor şi instalaţiilor electrice defecte apelaţi la specialişti sau la persoane autorizate; nu amplasaţi perdelele sau alte materiale textile în apropierea surselor de căldură, deoarece acestea pot lua foc foarte uşor; nu suprasolicitaţi sobele cu acumulare de căldură şi nu lăsaţi mijloace de încălzire nesupravegheate sau în grija copiilor; nu amplasaţi materiale combustibile la mai puţin de un metru faţă de mijloacele de încălzire (sobe, radiatoare, plite etc.); nu depozitaţi materiale combustibile (lemne, carburanţi) în podurile locuinţelor; nu utilizaţi coşuri de evacuare a fumului deteriorate sau neprotejate termic faţă de materialele combustibile din construcţia locuinţelor; înainte de utilizare, sobele şi coşurile de fum vor fi verificate pentru depistarea eventualelor defecţiuni (fisuri, crăpături, depuneri de funingine, înfundări, etc.); pe timpul funcţionării menţineţi uşiţa focarului închisă, iar în faţa sobelor amplasaţi o cutie metalică de protecţie în cazul căderii accidentale a jarului sau lemnelor aprinse; depozitaţi cenuşa şi jăraticul în gropi speciale, iar în condiţii de vânt stingeţi-le cu apă; nu construiţi sobele şi coşurile de fum în jurul grinzilor sau altor elemente de construcţie care pot lua foc; atenţie la prezenţa monoxidului de carbon produs de arderea incompletă sau de coşurile de fum neîntreţinute corespunzător; monoxidul de carbon este un gaz inodor (fără miros) şi de aceea nu poate fi sesizat, iar inhalarea lui poate să ucidă.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plutonier adjutant. Tătăranu Ştefan-Ovidiu – Telefon: 0758236044 / 0723208850


Notice: Undefined variable: responsive_view_320 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 205

Notice: Undefined variable: responsive_view_480 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 209

Notice: Undefined variable: content in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 121

Notice: Undefined variable: responsive_view_480 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 136

Notice: Undefined variable: responsive_view_320 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 136