BULETIN DE PRESĂ  – Sancțiuni aplicate de polițiști societăților comerciale

În data de 02 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Călărași au procedat la verificarea a 7 societăți comerciale din  județul Călărași în scopul protejării populației împotriva comercializării de produse alimentare și nealimentare contrafăcute, care aduc atingere sănătății cetățenilor și prejudicii bugetului de stat.

Au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 92.000 de lei.

Din totalul amenzilor, 4 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 3 la O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Totodată, au fost ridicați în vederea confiscării suma de 1.608 de lei, reprezentând produse alimentare și nealimentare expuse la vânzare, fără documente legale de proveniență.

 

Exemplu:

 

O societate comercială a fost sancționată contravențional cu suma de 20.000 lei, întrucât ar fi fost depistată oferind spre vânzare produse, fără a deține documente de proveniență.

Totodată, au fost ridicați în vederea confiscării 450 de lei, reprezentând sume provenite din vânzarea produselor alimentare fără documente de proveniență.

Dosar penal întocmit de polițiștii rutieri

Polițiștii rutieri desfășoară zilnic acțiuni menite să contribuie la consolidarea gradului de siguranță a participanților la trafic.

Polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea au depistat în ziua de 02 octombrie a.c., un bărbat în vârstă de 43 de ani, din comuna Dorobanțu, județul Călărași, în timp ce conducea un moped, neînregistrat, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „Conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”.


Notice: Undefined variable: responsive_view_320 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 205

Notice: Undefined variable: responsive_view_480 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 209

Notice: Undefined variable: content in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 121

Notice: Undefined variable: responsive_view_480 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 136

Notice: Undefined variable: responsive_view_320 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 136