BULETIN DE PRESĂ-IPJ CALARASI !

politia rutiera 4
Urmărit naţional, prins de poliţişti

Poliţiştii din Călăraşi au prins pe un bărbat condamnat pentru ucidere din culpă, care era urmărit naţional întrucât se sustrăgea executării pedepsei.
La data de 20 februarie 2015, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi şi Poliţiei Municipiului Călăraşi au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis la data de 30 aprilie 2014, de Judecătoria Călăraşi, pe numele lui C. Laurenţiu, de 32 ani, din municipiul Mangalia, judeţul Constanţa.
Bărbatul a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, după ce, în cursul lunii mai 2013, fiind sub influenţa alcoolului, a accidentat mortal o femeie, pe o trecere de pietoni din municipiul Călăraşi.
Acesta a fost depus în Penitenciarul Slobozia, pentru executarea pedepsei.

Infracţiuni la regimul circulaţiei

În noaptea de 21/22 februarie 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au prins pe strada Prelungirea Bucureşti, pe R. Valentin, de 28 ani, din municipiul. Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat.

Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Călăraşi au depistat în ziua de 21 februarie 2015, pe raza comunei Roseţi, pe Ş. Dănuţ, de 23 ani, din comuna Roseţi, care conducea un autovehicul, deşi i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
În noaptea de 21/22 februarie 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Fundulea au identificat, pe Bulevardul 22 Decembrie, pe B. Marius, de 32 ani, din comuna Ileana, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat

Agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa au depistat, la data de 22 februarie 2015, pe Bulevardul Mărăşeşti, pe R. Adrian, de 43 ani, din comuna Curcani, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea un autovehicul fără a poseda permis de conducere.

În ziua de 22 februarie 2015, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Ulmu au depistat pe A. Ionel, de 50 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere.

Toate infracţiunile constatate de poliţişti fac obiectul cercetărilor demarate în cadrul dosarelor penale întocmite.

Acţiuni, desfăşurate de poliţişti, pentru reducerea riscului rutier

În perioada 20 – 22 februarie 2015, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză şi fluidizarea traficului rutier.
În urma activităţilor desfăşurate, au constatat 392 de abateri, dintre care în 5 cazuri fiind reţinut permisul de conducere, pentru depăşirea vitezei legale cu peste 50 km/h.
Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze viteza la condiţiile de trafic!

Error