BULETIN DE PRESĂ – Cercetați de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 08 ianuarie a.c., polițiștii au oprit pentru control pe DJ 402A pe raza satului Săcele, comuna Tămădău Mare, județul Călărași, un autovehicul condus de o femeie în vârstă de 41 de ani, din localitate.

Din verificările efectuate de polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Tămădău Mare, persoana în cauză nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul i-a fost  încredințat pentru a fi condus pe drumurile publice de către un bărbat în vârstă de 31 de ani, care se afla în autoturism.

Polițiștii au întocmit dosar penal fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără a poseda  permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu deține permis.

 

Poliţiştii atrag atenţia

 

 (1). Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se poate pedepsi cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

(2). Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se poate pedepsi cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(3). Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana care încredințează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că se află în una dintre situațiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influența alcoolului ori a unor substanțe psihoactive.

 

***

 

Bănuit de furt calificat și violare de domiciliu, identificat și reținut de polițiști

 

Un bărbat bănuit de furt calificat și violare de domiciliu a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași.

La data de 07 ianuarie a.c., polițiștii au fost sesizați de un bărbat în vârstă de 40 de ani, din municipiul Călărași, cu privire la faptul că o persoană a intrat fără drept în locuința sa și i-a sustras mai multe bunuri în valoare de 2.500 de lei.

Cercetările desfășurate cu operativitate de polițiștii de ordine publică și cei de investigații criminale au condus la identificarea și reținerea unui tânăr în vârstă de 18 de ani, din municipiul Călărași.

Cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.


Notice: Undefined variable: responsive_view_320 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 205

Notice: Undefined variable: responsive_view_480 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 209

Notice: Undefined variable: content in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 121

Notice: Undefined variable: responsive_view_480 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 136

Notice: Undefined variable: responsive_view_320 in /home/buterezr/radiotvoltenita.ro/wp-content/plugins/advanced-floating-content-lite/public/class-advanced-floating-content-public.php on line 136