ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR DIN JUDEŢUL CĂLĂRAŞI

 

 
IMG_20150227_164527Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi a desfăşurat, la data de 27 februarie 2015, o acţiune cu efective mărite, pentru prevenirea faptelor antisociale şi creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, precum şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

Acţiunea s-a desfăşurat în intervalul orar 16,00 – 20,00, pe raza întregului judeţ, fiind angrenaţi peste 300 de poliţişti de la ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, din cadrul structurii de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă, sprijiniţi şi de jandarmi.

Au fost efectuate 43 de filtre, 4 percheziţii domiciliare şi 96 de controale la unităţi economice, fiind verificate peste 300 de autovehicule.
În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 11 infracţiuni, toate în flagrant, dintre care 2 economico-financiare, 7 la regimul circulaţiei, 1 la regimul armelor, explozivilor sau substanţelor periculoase şi 1 de alt gen.
Au fost aplicate 401 sancţiuni contravenţionale, cu o valoare a amenzilor de peste 955.000 lei, şi au fost confiscate bunuri în valoare de aproape 20.000 de lei.
Dintre acestea, 49 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991, 60 de sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 283 de sancţiuni ca urmare a încălcării normelor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (1 pentru consum de alcool şi 25 pentru încălcarea regimului legal de viteză).IMG_20150227_163136

Ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut 4 permise de conducere şi au retras 16 certificate de înmatriculare.
Obiectivul principal al acţiunilor desfăşurate de poliţişti este creşterea gradului de siguranţă pentru cetăţeni prin protejarea vieţii, integrităţii corporale şi a patrimoniului acestora, precum şi sporirea gradului de siguranţă rutieră şi a transporturilor.
Exemple:
– A fost identificată o femeie de 37 ani, din municipiul Călăraşi, administratorul unei unităţi economice, care oferea spre vânzare articole de îmbrăcăminte având inscripţionate mărcile renumite, fără să posede certificat de conformitate în condiţiile prevăzute de lege şi acte de provenienţă a mărfii.
Bunurile, în valoare de 5.775 lei, au fost ridicate în vederea cercetărilor demarate în cauză.

– Pe raza municipiului Olteniţa, a fost depistat administratorul unei societăţi comerciale care deţinea produse de protecţia plantelor, cu termenul de valabilitate expirat, devenite deşeuri.
Faţă de acesta au fost demarate cercetările sub aspectul infracţiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase, care au devenit deşeuri.IMG_20150227_163916

– Pe DJ 315, pe raza satului Înfrăţirea, comuna Dor Mărunt, poliţiştii l-au identificat pe P. Victor, de 43 ani, din localitate, în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată şi fără a poseda permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

– Poliţiştii au depistat, pe raza comunei Mitreni, un autoturism neînmatriculat, condus de B. Alexandru, din localitate, care va fi cercetat penal.

– Pe raza comunei Nana, poliţiştii au oprit în trafic un autoturism, condus de C. Gabriel, din localitate, care nu posedă permis de conducere şi care prezenta o concentraţie alcoolică de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat
În cauză au fost demarate cercetări conform Codului penal. IMG_20150227_164031

Error